Ideális hajszínek kiválasztása

A hajszín kiválasztásában segítséget nyújt számunkra saját színtípusunk.

Legalább ennyire meghatározó azonban a hajszínek elkülönítésekor korunk és öltözködési szokásaink is. A hajfestés során tavasz típusok, nyár típusok, ősz típusok és tél típusok különböztetünk meg.

1. Lágy, visszafogtott színekkel rendelkező színtípusok:
 Ideális hajszínek számukra a hamvas szőke, hamvas barna, világos barna és hamvas melír.
Az évszakelmélet színtípusai közül a nyár típusok tartoznak ide. Általában természetesen is ehhez közeli a hajszínük, de előfordul, hogy idővel besötétedik. A szőke hajszín kiválasztása során a meleg sárga árnyalatokat azonban kerülniük kell, mert besárgítják az arcukat. A sötétebb hajszín csak azoknak a nyár típusoknak ajánlott, akik eleve sötétebb hajjal születtek. Számukra a  hamvasbarna az ideális, a vörösek közül pedig a hideg lilás, bordós árnyalatok emelik ki színeiket.

2. Világos, élénk színekkel rendelkező színtípusok:
Ideális hajszínek számukra a aranyszőke, vörösesszőke, világos meleg barna
A tavasz típusok tartoznak ide az évszakelmélet színtípusai közül. Többségében világos, meleg hajszínnel rendelkeznek, amit nem érdemes sötétíteni. A méz-szőke, arany-szőke hajszín ideális választás a számukra hajfestéskor, fontos, hogy ne legyen túl sötét az árnyalat.

3. Meleg, mély színekkel rendelkező színtípusok:
Ideális hajszínek számukra a gesztenyebarna, mahagónivörös, mogyoróbarna
Az ősz típusok tartoznak ide az évszakelmélet színtípusai közül. Többségük középbarna, vörösesbarna hajjal születik, melyet később is legfeljebb  élénkíteni kell. A barna hajszín mellett a vörös hajszín is rendkívül jól áll az ősz típusoknak, mert többségük haja eleve tartalmaz egy kis vörös pigmentet. A meleg mahagóni árnyalat tökéletes választás hajfestés során.

4. Hideg, kontrasztos színekkel rendelkező színtípusok:
Ideális hajszínek számukra a sötétbarna, fekete, ribizlivörös, padlizsán lilás
Az évszakelmélet színtípusai közül a tél típusok tartoznak ide. Nagyon ritka közöttük a világos hajú, aki mégis ilyen hajjal született, az később is bátran festheti vissza ezt a hamvas árnyalatot, még ha idővel be is sötétedik. Legtöbbjük azonban születésétől fogva barna és ez nagyon jól is áll nekik.  Szőke hajszínnel teljesen karakterét vesztené a megjelenésük.
Kerülni kell azonban a meleg mahagóni vörös hajszínt.

Tökéletesség elérése érdekébe a hajfestést mindig bízzuk szakemberre!