Hajápolás a nyári hónapokban

A nyaralási szezon beköszöntével alig várjuk, hogy végre az önfeledt strandolásé legyen a főszerep. Igen ám, de ami a testünknek-lelkünknek jót tesz, azaz a mediterrán klíma és a klóros vagy sós víz, az sajnos a hajunkat 1-2 hét alatt tönkre teheti. Előfordulhat, hogy a nyaralás végén ugyan szuperül érezzük magunkat, csak a hajunk lóg töredezetten és élettelenül. Először is tudatosítsuk magunkban, hogy a szél, az UV-sugarak, a klór és a sós víz egyáltalán nem tesz jót hajunknak, így nekünk kell megvédenünk attól, hogy kiszáradjon, töredezetté, fénytelenné vagy fakóvá váljon a fenti időjárási tényezők miatt.

Nyáron használj száraz hajra való sampont és hajmaszkot

Nyáron használj száraz hajra való sampont és hajmaszkot, akkor is, ha a téli hónapokban más típusú termékeket részesítesz előnyben! Ezek a termékek jobban megkötik a nedvességet, a haj lasabban szárad ki.
A legjobb, ha ezen kívül olyan hajkondícionálót is használunk, amit nem kell kimosni a hajból, mert ez további védelmet nyújt hajkoronánknak. Kapható ma már olyan hajspray is, amelyet napozáskor a hajunkra kell fújni, és az UV sugarak ellen véd. Kétszer egy héten ezen kívül még tehetünk egy intenzív pakolást is a hajunkra, ilyenkor egyszerűen nem tudjuk „túlápolni“ a hajszálainkat!

Szőke haj ápolás nyáron

Sajnos szőke hajnál előfordulhat, hogy a klóros víz néhány tincsünket zöldre vagy narancssárgára színezi, amelyre kiváló megoldás,színezőt tartalmazó hajbalzsamok ill kifejezetten szőke hajra kifejlesztett samponok balzsamok amik elnyomják a sárga réz pigmenteket.
A sós vagy a klóros vizet mindig öblítsük le édesvízzel a hajunkról!
Festett hajra használjunk kifejezetten festett hajra gyártott sampont, ezek a termékek a színt megerősítik és védik a hajat a kifakulástól.

Kerüljük a hajszárítót

A forró napokon inkább a levegőn szárítsuk meg a hajunkat, a hajszárítót tegyük el a hidegebb napokra, mert az megint csak elvonja a nedvességet a hajból!
A legjobb védelem a hajnak a kalap, sapka, kendő vagy akár egy szép turbán, ezek mindegyike még divatos is egyben, így nem tudunk mellényúlni!
Kerüljük a fém hajcsatokat, mert a napon nagyon könnyen felmelegedhetnek, és károsíthatják a hajunkat.